Damsamarbete mellan Varbergs Discgolf och Onsala Discgolf

 

Varbergs Discgolf och Onsala Discgolf har inför säsongen 2023 startat ett unikt samarbete för att göra det enklare för damspelare att var med på fler aktiviteter och för att flera tjejer ska vara med/börja med discgolf.


Syfte

Syftet med samarbetet är att underlätta för tjejer i respektive förening att få tillgång till olika och fler evenemang, samt med en förhoppning om att fler tjejer är med och syns i olika sammanhang inom discgolf i norra Halland.

 

Mål
Målet med samarbetet är fler tjejer som spelar discgolf, både som fritidsintresse och som tävlingsidrott.

 

Medlem i en förening = Automatiskt medlemsstatus i den andra
Tjejer som är medlemmar i den ena föreningen har automatisk tillgång till aktiviteter och event som medlemmar i den andra föreningen. Detta gäller veckotävlingar, träningar, medlemsevent och klubbmästerskap osv.


Amatör Lag-SM 2023
Vårt lag till Amatör Lag-SM 2023 är ett tydligt exempel på detta samarbete. Laget består av spelare från både Onsala DG och Varbergs Discgolf, och tjejerna spelar med en gemensam tröja med båda klubbarnas logga på.

Stort lycka till tjejer!


Mer info
Om du vill ha mer info om samarbetet och/eller kommandet aktiviteter, så kontakta gärna Johanna i Onsala DG, eller Erica i Varbergs DG:

Johanna Hagström, ODG: info@onsaladiscgolf.se
Erica Jansson, VDG: info@varbergsdiscgolf.se


Facebook-grupp för tjejer som gillar discgolf i norra Halland
Om du är tjej och gillar discgolf, så kan du även gå med i Fb-gruppen Erica har startat:
https://m.facebook.com/groups/368386658834482/?ref=share


Nu kör vi!
Det känns riktigt kul att ge tjejerna denna möjlighet och vi hoppas såklart att detta bidrar till en fortsatt tillväxt av kvinnliga discgolfspelare i båda föreningarna!

 

 

/Styrelsen

Varbergs Discgolf